Nezařazené

Docela obyčejné vlašské ořechy – víte co je to za poklad?

Statisíce lidí zbytečně umírá každý rok na vedlejší účinky chemických léků. Přitom by stačilo, kdyby byli lépe informováni, že existují přirozené přírodní prostředky, které navrací lidem vitalitu, sílu, a které skutečně uzdravují.
Existuje mnoho významných vědeckých studií, jež se zabývají vlivem vlašských ořechů na lidský organismus. Některé nejmenované organizace, profitující na výrobě syntetických léků, se dokonce ze zcela zjevných důvodů snažily takové studie zablokovat a odstranit. Stále jsou mezi námi lidé, kteří se na nemocech a utrpení druhých přiživují a přináší jim to tučné finanční zisky
vlašské ořechy

Co je na vlašském ořechu tak výjimečného?

Je to plod nabitý zdravím. Obsahuje ve velkém množství rostlinnou formu omega-3 mastných kyselin a alfa-linolenových kyselin, které jsou nezbytné pro zdravé srdce a optimální hladinu cholesterolu v krvi. Mají také poměrně příznivý poměr omega-3 kyselin vůči omega-6 kyselinám (1:5), což je doporučovaná hodnota denního příjmu z potravy. Současná strava totiž obsahuje příliš mnoho omega-6 mastných kyselin, které bez omega-3 kyselin způsobují v těle záněty, narušení imunitního systému, zvýšení krevního tlaku a další nežádoucí jevy.
ořech jako mozek

Dostatek živin pro člověka, pro veverky, i pro ptáky

Vlašské ořechy jsou výborným zdrojem bílkovin, jsou zároveň bohaté na vlákninu a cenné antioxidanty. Ne náhodou má tvar vlašáku podobu, která připomíná mozek, je to totiž potravina pro správnou funkci mozku a nervové soustavy přímo klíčová. Přitom stačí denně sníst 3 – 5 ořechů a máte pokrytou denní dávku mastných kyselin potřebných pro správnou funkci tohoto orgánu.
Někteří odborníci je dokonce zařadili do první desítky nejcennějších potravin. Kromě výše uvedených látek obsahují komplexní skladbu vitamínu B (B-komplex) a dále dostatek minerálních látek, zejména vápníku, hořčíku, železa, zinku, manganu a fosforu.